MBJ Design

MBJ Design startades 1996 av Mats Bernhard Jönsson.

Företagets filosofi var då och är än idag att sätta minimalismen i fokus samt att introducera nya och spännande material på marknaden. Resultat av detta blev betongbordskollektionen – Mystic Concrete Collection.

Handgjord svensk design

MBJ Designs betongbord har funnits på marknaden sedan 1996 och har blivit en designklassiker. Mystic Concrete Collection är rakt igen en svensk design och all tillverkning sker i Sverige.

Borden är handgjorda och tillverkningen sker i ett bergrum beläget på Nya Varvet vid Göteborgs hamninlopp. Här finns de bästa förutsättningarna för att framställa Mystic Concrete Collection, eftersom temperaturen alltid är den samma och i kombination med en konstant fuktighet.

Tillverkningsprocessen

Hela tillverkningsprocessen tar 4–5 veckor från det att betongskivan är gjuten. I ”finrummet” ligger skivorna och bränner de sista 14 dagarna innan de kan paketeras och levereras.

Bordsunderredet är som standard tillverkat i fyrkantjärn som sedan varmgalvaniserats, detta gör så att de ej rostar. Utöver de galvaniserade standardunderredena går det även att få underredena mattsvartlackerade.

Man kan även välja på helkubs- eller halvkubsutförande. Ytbehandlingen på betongskivan samt det galvaniserade underredet gör att borden lämpar sig för såväl inomhus- som utomhusbruk.

Naturmaterial

Betong är ett naturmaterial och vid gjutning används cement, ballast, sand och vatten. Detta gör varje skiva unik i sitt slag och ingen skiva blir den andra lik. Mystic Concrete Collection finns i ett flertal modeller.

Det komplexa i tillverkningen och den del som varit mest tidskrävande att utveckla, är den behandlingsprocess som ger ytan dess motståndskraft för att klara påfrestningarna vid dagligt bruk.